Trainingen die je leven verbeteren. Leef vrij en ontdek je potentieel.

Socratisch Luisteren

Socratisch luisteren
Een gezamenlijke ontdekkingsreis naar socratisch luisteren voor professionals en leidinggevenden die meer charismatisch in hun werk willen staan. Je wilt luisteren leren gebruiken om jezelf en de ander te beter te begrijpen.

Het belang van socratisch luisteren
Velen brengen luisteren in verband met doen wat er gezegd wordt. Een associatie met gehoorzaam zijn. Herken je dit? ‘Nu moet je eens goed naar mij luisteren.’ Ook hier zit een opdracht in. Luisteren naar andere mensen heeft daarmee een negatieve associatie gekregen. Tegenwoordig leven we in een wereld van polarisering. We horen veel van elkaar maar zijn het luisteren verleerd. Dit levert verwarring en onrustgevoelens op.

Terwijl we wel weten hoe we ook kunnen luisteren en er zelfs van weten te genieten. Zoals luisteren naar mooie muziek bijvoorbeeld. Denk je dat het ook mogelijk is om op deze manier naar een andere mening te luisteren? Wil je weten hoe dat bij jou werkt en welke prettige gevolgen dat voor jou kan hebben?

Daarom de Miletos Academy
Bij de Miletos Academy gaan we uit van je kern en daarom is onze training bijzonder in zijn soort. Veel trainingen zijn gericht op het aanleren van een nieuwe rol, gedrag of positief denken. Het socratisch luisteren vraagt ook dat je vanuit je kern luistert waardoor hetgeen je hoort niet als bedreigend maar als verrijking voelt.

Filosofische aanpak
Bij al onze trainingen hanteren we een filosofische aanpak. Ook dat maakt ons uniek. Filosoferen is onderzoeken, vragen stellen, maar vooral vrij denken. Je ontwikkelt daardoor een open houding en daarmee toegang tot oneindige mogelijkheden.

Het resultaat?
• Je leert anders luisteren
• Je herkent als je met een vooroordeel luistert
• Je ervaart de toegevoegde waarde van luisteren

Trainingen met blijvend effect
Na de training neem je automatisch deel aan ons Awareness raising program. Dit programma zet je, maandelijks, op speelse wijze aan het denken. Zo blijft dat wat je hebt geleerd actueel.

Vragen?
Bel 085- 060 9875
Of mail advies@miletosacademy.nl

Incompany nodig?
Alle trainingen zijn ook incompany mogelijk. Wij leveren maatwerk voor jouw organisatie dus vertel ons je wensen en mail ons advies@miletosacademy.nl

Details van de training

Duur
Investering

Training

Arrangement

Prijzen excl. BTW

Startdata en locatie

Het exacte adres van de locatie vind je bij Contact

Inschrijven

Bevrijdend

Filosofische aanpak

Vanuit je ware ik

Brochure aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief aanmelding
Miletos Academy Brochure downloaden. Ontdek alle Trainingen op het gebied van persoonlijke groei.

Voorbeeld brochure

Menu