Aanpak

  1. Home
  2. |
  3. De Miletos Aanpak

Wil je nieuwe normen en regels aanleren? Dan moet je niet bij de Miletos Academy zijn. Wat we wel doen, is je uitdagen om in een veilige en leuke sfeer, jezelf te ontdekken, te voelen wat belangrijk voor jou is en hoe je daarvoor kunt opkomen. Hoe het denken werkt en hoe je voor jou de juiste keuzes kunt maken, ongeacht de positie waarin je zit. Om dit realiseren, bevatten al onze trainingen een aantal vaste onderdelen: filosofisch onderzoeken, learning by experience, psychoadaptieve psychologie en talentontwikkeling.

Miletos-aanpak
Miletos Trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Met een filosofische basis. Plato

Filosofisch onderzoeken

Filosoferen is onderzoeken, vragen stellen, kritisch nadenken en vooral vrij denken. Dit gebruiken we in al onze trainingen. Met een open en nieuwsgierige houding bekijken we onszelf en de wereld. We durven daarbij vastomlijnde patronen en overtuigingen ter discussie te stellen.

Lees meer.

“Ken uzelf.”

Socrates

Filosoof

Learning by experience

Persoonlijke ontwikkeling of leiderschap leer je niet, maar beleef je. Naast de gebruikelijke praktische oefeningen zetten we eenvoudige oefeningen in om de relatie tussen lichaam en geest te ontdekken.

Training online. Persoonlijke effectiviteit Miletos Academy.

Psychoadaptieve psychologie

De Miletos Academy gaat uit van de Psychoadaptieve Psychologie die als basis een logisch verband heeft tussen de oorzaak en het gevolg van ons gedrag. De kern hiervan is dat alles wat je doet, denkt en voelt goed te verklaren is en dat je dit kunt sturen.

Van daaruit heeft de Miletos Academy een zeer praktische methode ontwikkeld om ook de oorzaak van je gedrag te onderzoeken. Welke rem, regels hanteer jij (onbewust) die je ervan weerhouden om te doen wat je wil doen. Door je bewust te worden van deze interne regels kun je ze aanpassen of laten vervallen.

— Bevrijdend – Jezelf zijn – Zonder regels —

Trainingen die je leven verbeteren. Leef vrij en ontdek je potentieel.

Talentontwikkeling

Wanneer je je ware ik hebt bevrijd, komen ook je kwaliteiten, talenten weer vrij. Een bevrijding van je potentieel dus. Dat is belangrijk, want zo hoef je niet te leren om creatief te zijn, maar je bent vindingrijk en origineel. Je hoeft niet te zoeken naar invulling van je leven, maar je voelt het. En je moet niet leren om sneller te beslissen, maar je doet het.

“Alles moest bij mij perfect zijn. Hoe kun je snel dat ellendige gevoel veranderen? Het blijkt een keuze te zijn om je hele leven te veranderen. Het leven voelt nu veilig en ik ben 85% van de tijd gelukkig en tevreden”

STEPHANIE

Projectleider

Menu